Loading...

Aktivnosti

UZBUDLJIVI

IZLETI

VAŽNO: Izleti su mogući uz prethodnu rezervaciju

Glamping Kornati

Sali

Sali su mjesto tisućgodišnje ribarske tradicije, potvrđene pisanim dokumentima iz 10. stoljeća, a prastari maslinici koji okružuju naselje svjedoci su intenzivne poljoprivredne djelatnosti održavane kroz stoljeća.

Saljsku kulturnu baštinu zastupaju sakralni objekti kao što je to župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije sa raskošnim drvenim oltarom iz 17. stoljeća i natpisima na glagoljici te crkvice sv. Roka i sv. Nikole, dok u saljskim poljima postoje ostaci tlocrta drugih kršćanskih crkava.

Glamping Kornati

Slano jezero “Mir”

Jezero Mir smješteno je u uskom dijelu kopna između zaljeva i otvorenog mora. Za vrijeme plime lako je uočiti izvore mora. Jezero je dugačko oko 900 m, široko oko 300 m, a najveća mu je dubina 8 metara. Voda je u njemu višeg saliniteta od okolnog mora zbog izražene evaporacije i zatvorenosti jezera.

Razina mora u Miru uvijek je podjednaka zato što su pukotine koje spajaju jezero s morem male propusnosti. No, ako zapuše olujno jugo, na jugoistočnom dijelu Mira more se počinje prelijevati u jezero.

Ljeti je jezero toplije od mora. Zimi je hladnije, jer je jezero plitko. Ekstremni su to uvjeti i stoga je bioraznolikost osjetno manja, neznatna u odnosu na druge prostore Parka.

Glamping Kornati

Nature Park Telašćica

Mjesto gdje bijeli, najstrmiji jadranski strmci od 161 metra uranjaju u morsko plavetnilo. Dobri dupini, posljednji morski sisavci Jadrana, izabrali su Telašćicu za svoje najomiljenije mjesto gdje dolaze u jatima i pružaju posjetiteljima fotozabilješku ionako nezaboravnog trenutka. Možda će vam u istom trenutku promaknuti da je upravo, sa „stena“, poletio sivi sokol.

Nemoguće je uhvatiti svu ljepotu naše najljepše i najveće jadranske uvale, Telašćice. Bezbrojne uvale, rtovi i hridi i najsigurnija luka onima što plove – to je Telašćica.

Glamping Kornati

Nacionalni park Kornati

Kameni labirint osamdeset i devet otoka, otočića i hridi u moru – to su Kornati. Najrazvedenija otočna skupina u Sredozemlju. Pogled na kornatske otoke iz zraka, s mora… ili s otočnih vidikovaca na more jednako je dojmljiv – a oku potpuno različit. Svaki je vrijedan iskustva i proučavanja. Suhozidi na kornatskim otocima nijemo i postojano svjedoče o mukotrpnosti ljudskog rada na škrtoj zemlji u kamenu okruženom kristalno čistim morem. Kornati – kameno biserje Mediterana.

Kao kakva igra kamena i mora rasuti su otoci i otočići Kornata.

JEDRENJE

LEUTOM

Ako želite osjetiti dašak prošlosti Mediterana, svakako preporučamo jedrenje Leutom na latinsko jedro.

Leut je vitka, čvrsto građena drvena brodica dobrih pomorstvenih svojstava. Na Sredozemlju, pa tako i uz hrvatsku obalu, tradicionalno služi za ribarenje i prijevoz tereta (drvo za ogrjev, građevni materijal, vino i dr.). Duljine je 7 do 15 m, na pramcu ima u visini palube kratko rilo (skakalo) za izlazak na obalu. Obično je opremljen sa 6 velikih vesala i jarbolom s latinskim ili oglavnim jedrom, s prečkom ili bez nje.

ŠTA RADITI U

GLAMPING RESORTU FEŠTA

U pauzama između plivanja u kristalno bistrom moru i uživanja u prirodi i našem vrhunskom restoranu, možete se nagraditi i masažom, fitnesom, pedikurom i manikurom.

ISTRAŽI

SMJEŠTAJ

Šator za dvoje

Mjesto se nalazi samo minutu šetnjom od plaže. Glamping resort Fešta osigurava...

Od: 220.0€ Noć

Šator za jednog

Prostrani šatori i bajkovita lokacija garancija su da će te ovaj godišnji...

Od: 165.0€ Noć

Šator za troje

Prostrani šatori i bajkovita lokacija garancija su da će te ovaj godišnji...

Od: 275.0€ Noć